Değer Kaybı

Trafik kazaları sonucu hasar gören araçlar, eski halinden farksız olacak şekilde onarılsa dahi TRAMER kayıtlarına hasarlı araç olarak geçecek ve değer kaybı yaşayacaktır. Bu bir nevi, taşıtın orijinalliğinden değer yitirmesi olarak da tanımlanabilir.

"Araçlarda değer kaybı nedir?" sorusu, bugün kaza yapan birçok sürücünün karşısına çıkmaktadır. Araç değer kaybı, meydana gelen bir kaza sonrası onarılan aracın ikinci el piyasa fiyatına göre değer kaybetmesidir. Kazanın ardından tamir edilen aracın onarımı her ne kadar kusursuz olsa dahi, arabanın satış fiyatı kaza öncesi belirlenen satış fiyatından her halükarda daha düşük olacaktır.

Bu hakkı kimler talep edemez ?

  • Değer kaybı trafik sigortası sayesinde alındığı için en az iki aracın kazaya karışması ve hasara uğramış olması gerekmektedir. Yani kendi aracınızı kendi kusurunuz ile bir yere vurmanız durumunda değer kaybı talep edemezsiniz.
  • Trafik kazasının oluşmasında yüzde 100 kusur size aitse karşı taraf kusursuz olduğu için değer kaybı talep edemezsiniz. Yüksek değer kaybı alabilmek için kazanın oluşumunda kusurunuzun olmaması gerekmektedir.
  • Mini onarım ile giderilebilen basit kaporta, plastik tampon/parça onarımları, cam, radyo/teyp, lastik, hava yastığı, jant, mekanik, elektrik, elektronik ve döşeme aksamı hasarları değer kaybı teminatı kapsamı dışındadır.
  •  Ana iskelet ve şaside hasar olmaksızın vidalı parçalarda yapılan onarım/değişim ile giderilebilen hasarlar değer kaybı teminatı kapsamı dışındadır.
  • Aynı yerde birden fazla hasar olması veya araç geçmişinde 3 ve daha fazla hasar olması, araç kilometresinin 165 bin km’den fazla olması hallerinde de değer kaybı alınabilmesi çok zor olmaktadır. 
  • Araç maliki üzerinde mülkiyet değişikliği olan araçlar için de değer kaybı sorun olabilecektir. Bu nedenle kaza tarihi ile sigorta şirketine ihbar tarihi arasında mülkiyet değişikliği yapılmamasını öneriyoruz. 

 

Şimdi bizimle iletişime geçin ve aracınızda oluşan değer kaybını sizin için en doğru ve hızlı şekilde temin edelim.